Gå til hovedinnhold

Ny metode for indeksering av Riksvegrute legges ut i PROD på fredag

· 2 min lesetid

Fredag 13/9 vil vi etter planen lansere ny behandling av Riksvegruter i NVDB. Endringen går ut på at vi tilpasser oss nye data som ble innført gjennom Datakatalogen i vår. Tidligere ble Riksvegruter etterbehandlet basert på tre ulike egenskaper. Nå vil vi bare benytte en ny egenskap som nylig er lagt til. De gamle egenskapene vil også forsvinne fra NVDB på sikt.

Endringen vil utføres fredag ettermiddag rett før 16:00, og resultatet vil først være klart etter reindeksering av alle data som rutinemessig startes fredag ettermiddag etter normal arbeidstid. Det er forventet fullført søndag morgen, og klart til bruk i god tid før mandag.

For de aller fleste NVDB-brukere vil ikke dette merkes, men noen kan bli berørt. Dette gjelder blant annet forbrukere som har komplette kopier av data der det vil være nødvendig å laste ned store deler av objektmassen på nytt etter utføring.

Endringen er allerede i test, så det anbefales å kjøre noen normale forsøk på datauttrekk i test for å se om alt fungerer normalt. Dersom det oppdages avvik eller mangler må dette meldes snarest i vår kontaktskjema.

Vi anser disse å måtte tilpasse systemet for endringen:

  • Novapoint
  • Sinus
  • TNE
  • Produkter i NTP som bruker API Les V3